Jotta meillä olisi enemmän ratkaisuja ja vähemmän ongelmia.

SuomiAreena Porissa 11.-15.7.2022

Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali SuomiAreena järjestetään Porissa heinäkuun toisella viikolla. Tapahtuman järjestävät yhdessä MTV ja Porin kaupunki.
Tapahtumassa nostamme esiin tekoja, jotka vievät suomalaista yhteiskuntaa kohti parempaa.
Festivaaliohjelman teemat ovat syntyneet ohjelmassa mukana olevien organisaatioiden esiin nostamista teoista ja aiheista, jotka puhuttavat yhteiskunnassa juuri nyt.
Kesän 2022 isoja teemoja ovat
  • ilmasto, ympäristö, kestävä kehitys

  • ruoka ja ruoantuotanto

  • terveys ja hyvinvointi

  • työ, yrittäjyys ja talous

Kohtaamisia, ihmisiä, tekoja ja ratkaisuja

Festivaaliviikon ohjelman sisällön rakentamiseen osallistuu yli 220 erilaista organisaatiota ja toimijaa – yrityksiä, järjestöjä, puolueita, asiantuntijoita, julkisia organisaatiota ja yhteiskunnallisia toimijoita. Nämä toimijat tuottavat lavakeskustelut tapahtumaviikon ohjelmaan.
SuomiAreena on festivaali, jossa jokainen voi olla mitä on. Siellä tapaa monenlaisia ihmisiä ja saa erilaisia ajatuksia. SuomiAreena ja sen kumppanit tarjoavat näkymiä ja ratkaisuja. Osallistuja voi luottaa kuulemaansa ja olla mukana yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Tietoa tapahtumasta

SuomiAreena-festivaali järjestetään Porissa heinäkuussa. Tapahtuman ohjelma rakentuu viikon aikana Porin keskustassa eri lavoilla käydyistä yhteiskunnallisista keskusteluista sekä festivaaliviikon muusta ohjelmasta. Tapahtumapaikat ja lavat sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä toisistaan. Kaikki SuomiAreenan sisällöt ovat kävijöille ilmaisia. 

Pääyhteistyökumppanit

Pääyhteistyökumppanit ovat mukana mahdollistamassa tapahtuman toteutumista ja edistämässä yhteiskunnallista keskustelua. Pääyhteistyökumppanuuden kautta on mahdollista ottaa ajatusjohtajan roolia valitsemassaan teemassa ja tuoda esille oman organisaation tekoja.
Vuoden 2022 pääyhteistyökumppanimme ovat Savonia-ammattikorkeakoulu sekä Tietoevry.

Hae mukaan toteuttamaan omaa keskustelua

Onko sinulla tiedossa teko, joka vie yhteiskuntaamme kohta parempaa huomista? Nostamme SuomiAreenassa esiin rohkeita tekoja ja kunnianhimoisia tavoitteita, jotta voimme yhdessä viedä asioita eteenpäin.
SuomiAreenan ohjelman toteuttavat kanssamme yli 150 eri organisaatiota, jota tuottavat oman keskustelunsa eri lavoilla viikon aikana